Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNe Media

Botapress: Zëri i Tropojës, JO hidrocentraleve në rrjedhën e Valbonës

“Jo Hidrocentraleve në Valbonë”, ishte moto e reagimit të sotëm kundër Vendimit të Qeverisë së Shqipërisë për ndërtimin e hidrocentraleve në rrjedhën e lumit Valbona. Ekologët protestues të ardhur nga disa shtete të Evropës, por edhe nga SHBA-ja, pas një turneu nëpër disa vende të Ballkanit, kishin ardhur edhe në Shqipëri, për të ngritur zërin dhe solidarizuar me vendësit, për ta penguar vendimin e Qeverisë shqiptare, për ndërtimin e hidrocentraleve në Grykën e Valbonës, përkatësisht në rrjedhën e lumit të Valbonës.

CategoriesNe Media

Top Channel: Epidemia e HEC-eve

Nga Top Show / Top Channel Në pjesën e parë diskutohet për hidrocentralet në Valbonë. Lugina e Valbonës do të nënshtrohet nga HEC- et. Mbi 25 km të lumit Valbonë janë dhënë lejet që do të ndërtohen 14 HEC– e të konsideruara nga shoqëria civile si investime kundër natyrës , 9 prej tyre do të […]

CategoriesNe Media

Top Channel: Protesta kundër ndërtimit të HEC-ve mbi Valbonë

Kronikë e përgatitur nga Top Channel Qytetarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile protestuan paralelisht në Tiranë dhe Bajram Curri, kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin e Valbonës.  Në protestën para kryeministrisë, ata i kërkuan kryeministrit Rama të anulojë kontratat koncensionare dukë shpëtuar kështu zhvillimin e turizmit në parkun kombëtar të Valbonës. Zërit të qytetarëve iu […]

CategoriesNe Media

Masakra në Valbonë, 11 HEC-e në 25 km

Po bëhet disa kohë që një grup banorësh të Tropojës kanë ngritur zërin nëpër media dhe rrjete sociale, për një masakër ekologjike që po përgatitet ndaj lumit të Valbonës. Arsyeja që banorët e Valbonës dhe Rragamit të Shalës janë alarmuar sepse ka nisur të zbatohet një projekt për ndërtimin e 10 hidrocentraleve, (11 bashkë me […]