Zbuloni Bukurinë dhe Pasurinë e Parkut Kombëtar të Malit të Dajtit

🌄🌿

Themeluar në vitin 1960, Parku Kombëtar i Malit të Dajtit me krenari mban titullin e Parkut të parë Kombëtar të Shqipërisë. Ky thesar natyror është pranë kryeqytetit dhe është një pasuri biologjike dhe trashëgimi kulturore.

🏞️ Një xhevahir i Rrjetit EMERALD 🏞️

Malit i Dajtit nuk është thjesht një park; është një pjesë e integruar e rrjetit prestigjioz EMERALD, që tregon statusin e tij si një ekosistem kritik që meriton mbrojtje.

🌼 Flora 🌼

Malit i Dajtit krenohet me 991 lloje të bimëve vaskulare, ku katër prej tyre janë endemike për këtë rajon mahnitës. Është një parajsë për të pasionuarit e botanikës!

🦌 Fauna 🦌

Parku është shtëpi për lloje të ndryshme të faunës, përfshirë 44 lloje të gjitarëve, 143 lloje zogj, 25 lloje zvarranikësh, 12 lloje amfibësh, dhe një numër prej 426 llojesh të insekteve. Dashamirët e natyrës, vëzhguesit e zogjjve dhe entuziastët e kafshëve do të gjejnë mjaft për të eksploruar këtu.

🏰 Monumentet Natyrore dhe Trashëgimia Kulturore 🏰

Por Parku Kombëtar i Malit të Dajtit është më shumë se bukuri natyrore. Ai mbart edhe një panair të pasur të atraksioneve kulturore, fetare dhe historike, që presin të eksplorohen.

🌟 Një pasuri natyrore që vlen të mbrohet 🌟

Parku Kombëtar i Malit të Dajtit nuk është vetëm një mrekulli ekologjike; është një pjesë e zemrës dhe shpirtit të Shqipërisë që meriton ruajtje dhe promovim.

🎥 Shikoni Videon 🎥

Për një pamje të hollësishme të këtij parku të mahnitshëm dhe përpjekjeve për ta mbrojtur, shikoni videon më poshtë. Prodhuar si pjesë e projektit #GreenAL, financuar nga Agjencia Suedeze e Bashkëpunimit dhe Zhvillimit (#SIDA) dhe zbatuar nga @Coplan – Instituti për Zhvillimin e Habitatit në bashkëpunim me @CISP Sviluppo dei Popoli, @VIS Albania dhe @COSV- Cooperazione per lo Sviluppo.

🌐 Për Më Shumë Informacion 🌐 Bashkohuni me ne në mbrojtjen e kësaj pasurie natyrore pranë zemrës së kryeqytetit të Shqipërisë!

Projekti “OJF-të për Mbrojtjen e Biodiversitetit” zhvillohet në kuadër të Green-AL, një projekt i financuar nga Agjencia Suedeze për Bashkëpunim Ndërkombëtar për Zhvillim, me mbështetje nga Qeveria Suedeze. Ai është implementuar nga Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit, në bashkëpunim me CISP Sviluppo dei Popoli, VIS Shqipëri dhe COSV – Cooperazione per lo Sviluppo.

#GreenAL, (#SIDA) nga #CoPLAN#VISAlbania dhe #COSV