Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Protesta në lumin e Shushicës: Parku Kombëtar i Vjosës në rrezik

Njoftim i përbashkët për shtyp nga EuroNatur, EcoAlbania dhe Riverwatch ++ Një luginë e tërë ngrihet kundër devijimit të ujit të saj: Të shtunën, më 24 shkurt, kryepleqtë e fshatrave nga Lugina e Shushicës u mblodhën për të protestuar kundër planeve shkatërrimtare për Shushicën ++ Qeveria shqiptare dëshiron të devijojë ujin nga dega e Vjosës […]

CategoriesFushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Lajme

Ekspertët kombëtar dhe ndërkombëtar letër të hapur për ruajtjen e Deltës së Vjosës

++Simpoziumi ndërkombëtar për Deltën e Vjosës bën bashkë 60 ekpsertë në Vlorë++ Vlorë, 27-28 Tetor 2023. Përfaqësues të institucioneve akademike, vendim-marrëseve dhe organizatave mjedisore u mblodhën në Sipoziumin Shkencor Ndërkombëtar kushtuar Deltës së Vjosës. Ekspertët prezantuan të dhëna shkencore mbi vlerat e biodiversitetit dhe sedimentologjisë së Deltës së Vjosës, me qëllim ndërgjegjësimin e vendim marrësve […]

CategoriesNe Media

Rihapja e koncensionit të Kalivaçit shuan shpresat për një Vjosë pa hidrocentrale

Qeveria shqiptare ka anuluar punimet e hidrocentralit të Kalivaçit nga kompania Kalivaçi Green Energy e biznesmenit italian Becchetti, megjithatë Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka nisur menjëherë procedurat për gjetjen e një investitori të ri në Kalivaç. Lumi i fundit i egër në Europë, Vjosa, po rrjedh aktualisht i lirë nga HEC-et të paktën për […]