Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNjoftime për shtyp

Zhvillim i qëndrueshëm, jo ‘të dalë ku të dalë’ – në shënjestër HEC-et

Para disa javësh u diskutua në Tiranë një draft strategji rajonale për hidroenergji të qëndrueshme në Ballkanin Perëndimor. Ndër të tjera, një listë prej 44 projekte HEC-esh më të mëdha se 10 MW nga Shqipëria ishin përzgjedhur nga ekspertë të BE-së dhe renditur me një shkallë përparësie për t’u mbështetur për ndërtim në vitet në vazhdim. Është pozitive dhe me shumë rëndësi vendosja në krye dhe me përparësi për riparimin e HEC-eve ekzistuese.

CategoriesNe Media

Mediat raportojnë: Konferencë “Rrugëtimi për mbrojtjen e lumit Vjosa dhe sfida për të ardhmen”

Në konferencën për shtyp, të organizuar nga EcoAlbania në Tiranë, është diskutuar për problematiken e HEC-eve në lumin e Vjosës. Në konferencë janë bërë pjesë mbështetës dhe ekspert të shumtë për mbrojtjen e lumit por nuk munguan edhe banor të zonave që preken nga ndërtimi i HEC-eve. Banorët shprehën shqetësimet e tyre por organet vendimmarrëse si Deputet, Ministria e Energjisë dhe ajo e Mjedisit pavarësisht se ishin të ftuar munguan në konferencë.

CategoriesNe Media

Rihapja e koncensionit të Kalivaçit shuan shpresat për një Vjosë pa hidrocentrale

Qeveria shqiptare ka anuluar punimet e hidrocentralit të Kalivaçit nga kompania Kalivaçi Green Energy e biznesmenit italian Becchetti, megjithatë Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka nisur menjëherë procedurat për gjetjen e një investitori të ri në Kalivaç. Lumi i fundit i egër në Europë, Vjosa, po rrjedh aktualisht i lirë nga HEC-et të paktën për […]

CategoriesNjoftime për shtyp

Rishqyrtohet projekti për HEC-in e Kalivaçit-Vjosa në rrezik

‘++Qeveria shqiptare ri-hap procedurën për koncesionin e HEC-it të Kalivaçit++OJF-të kundërshtojnë këtë vendim++Tirana, Vienna, Radofzell 31 maj 2017. Pas 20 vjetësh zvarritje dhe shtyrje të punimeve, Qeveria Shqiptare vendosi të anulojë kontratën me kompaninë italiane Kalivaçi Green Energy për hidrocentralin e papërfunduar të Kalivaçit në Vjosë. Menjëherë, Ministria e Energjisë dhe Industrisë ri-hapi procedurat për dhënien e një koncesioni të ri. Kompanitë e interesuara mund të aplikojnë për të ndërtuar këtë hidrocentral deri më 18 korrik 2017, sipas kritereve të përcaktuara në ligj.

CategoriesNjoftime për shtyp

Gjykata ndalon hidrocentralin në Vjosë

++Sukses për mbrojtjen e natyrës dhe komunitetin e prekur++ Tiranë, 3 Maj 2017. Sukses i madh për mbrojtjen e lumit të fundit të egër në Evropë – Vjosës. Dje pasdite Gjykata Administrative shpalli vendimin kundër ndërtimit të hidrocentralit të Poçemit. Sipas argumentimit të gjykatës procedura për deklaratën mjedisore nëpërmjet Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis (VNM) […]