Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Dita ndërkombëtare e Pyjeve: Nis projekti për ripyllëzimin e luginës së Vjosës

Inagurohet fidanishtja e parë me bimë autoktone të zonës në Tepelenë Tepelenë, 21 mars 2024. Në Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve, u përurua në Tepelenë fidanishtja e parë me bimë autoktone në brigjet e Vjosës. Të entuziazmuar, organizatat partnere EcoAlbania dhe Riverwatch, si dhe institucionet e komuniteti i zones, me këtë aktivitet lajmëruan nisjen e projektit […]

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Vullnetarët bashkohen për iniciativën “Unë jam Vjosa”: Pastrimi dhe gjelbërimi i Lumit të Fundit të Egër të Evropës

Lugina e Vjosës, 16 -19 tetor 2023. Në një përpjekje të rëndësishme mjedisore, vullnetarë nga Shqipëria dhe e gjithë Evropa u mblodhën për të marre pjesë në nismën “Unë jam Vjosa”, që synon rigjallërimin e lumit Vjosa, një perlë e njohur për biodiversitetin dhe rëndësinë e tij ekologjike. Duke shërbyer si një nga lumenjtë e […]

CategoriesAktivitete

Peticion online: Vjosa Park Kombëtar, e vetmja mënyrë për të mbrojtur Vjosën.

Lumi i fundit i egër në Evropë është në rrezik dhe statusi “Park Kombëtar” është i vetmi nivel mbrojtjeje që mund ta shpëtojë. Pas një dekade përpjekjesh për të mbrojtur lumin Vjosa, mbështetësit e kauzës po mblidhen për t’i kërkuar Kryeministrit të Shqipërisë, shpalljen e Vjosës Park Kombëtar, sa më parë. Firmos peticionin dhe ndaje me miqtë, në mënyrë që të bashkohen sa më shumë njerëz në këtë përpjekje, për të mbrojtur atë që natyra ka krijuar në mijëra vite.

CategoriesNjoftime për shtyp

30 shkencëtarë studiojnë degët e Vjosës, të dhënat do përdoren në gjyqet kundër HEC-eve

Tepelenë, Vjenë, Radolfzell, 3 qershor 2021. Nga 30 maji deri më 5 qershor, një grup shkencëtarësh nga Austira, Gjermania, Shqipëria dhe Italia, kanë mbledhur të dhëna multidisiplinare në dy degë kryesore të Vjosës, në Shushicë dhe Bënçë.  Kjo javë kërkimore është vazhdimi i një nisme të njëjtë të ndërmarrë në Vjosë në vitin 2017, e […]

CategoriesNjoftime për shtyp

Gjykata rrëzon padinë e kompanisë turke kundër “Deklaratës Mjedisore” për hidrocentralin e Kalivaçit

Tiranë, 28 maj 2021. Sot, Gjykata Administrative e Tiranës ka hedhur poshtë si thelbësisht të pabazuar padinë e zhvilluesit të HEC-it Kalivaç kundër Deklaratës Mjedisore negative lëshuar nga Ministri i Mjedisit për procedurën e VNM-së dhe Raportin e kryer nga zhvilluesi i përmendur. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Mjedisit u bashkuan […]

CategoriesNjoftime për shtyp

Teksa në Shqipëri formohet qeveria presioni për Vjosën Park Kombëtar vazhdon

Tiranë, Vjenë, Radolfzell 28 prill 2021 – Zgjedhjet mund të kenë përfunduar, por lufta për Vjosën jo. Gjatë muajve të fundit, mbështetja për Vjosën është rritur jashtëzakonisht shumë në Shqipëri, në vende e tjera evropiane dhe në të gjithë botën. Si rezultat i fushatës, në mars qeveria e Edi Ramës ra dakord për një mbrojtje të nivelit […]