Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesAktivitete

Studentë dhe profesorë nga Universiteti Humboldt, Berlin vizitojnë Qendrën Kërkimore të Vjosës

Pasditen e një prej ditëve të para me shi për pak kohë, ne ishim të lumtur të mirëpresim mysafirët tanë nga Universiteti Humboldt, Berlin, në Qendrën Kërkimore të Vjosës: Grupi prej 25 studentësh të Gjeografisë të shoqëruar nga Prof. Daniel Müller kishin zgjedhur të vizitonin këtë objekt si një nga ndalesat e tyre të para […]

CategoriesNe Media

Reportazhi nga i_D i jep zë komuniteteve që po luftojnë për mbrojtjen e Vjosës

Komunitetet, bizneset lokale, aktivistët dhe shkëncëtarët, ata të gjithë bëhen bashkë me një kërkesë të vetme” Të Mbrojmë Lumin e Fundit të Egër të Europës, Vjosën” Në qershor 2022 patëm kënaqësine të shoqërojmë përgjatë luginës së Vjosës revistën i-D duke marrë dëshmitë e personave të cilet prej vitesh janë angazhuar në mbrojtjen e Vjosës. Në reportazhin […]

CategoriesAktivitete

Dokumentari “Të shpëtojmë lumin Vjosa – historia nga pas” shfaqet në Tiranë

Më datë 1 Korrik 2022, u prezantua në Tiranë dokumentari “Të shpëtojmë lumin Vjosa – historia nga pas“, mbi përpjekjet e EcoAlbania-s dhe partnerëve të saj, për të shpëtuar Vjosën – lumin e fundit të madh të egër në Evropë. Premiera u shfaq në ambjentet e Qendrës Kulturore Tulla, me pjesëmarrjen e aktivistëve të mjedisit […]

CategoriesAktivitete

Historia e fushatës së Vjosës, takimi me organizatat mjedisore në Greqi

Më datën 15 Qershor 2022, u zhvillua forumi “Fushata për Vjosën – frymëzim për aktivizmin” me organizatat mjedisore në Greqi.  Takimi u mbajt në menyrë virtuale për shkak të vendndodhjeve të ndryshme të organizatave mjedisore. Pas prezantimit të fushatës së “Lumit të fundit të eger të Europes” u mbajt seksioni pyetje pergjigje ku u diskutua […]

CategoriesNjoftime për shtyp

Qeveria shqiptare nënshkruan angazhimin për shpalljen e Parkut Kombëtar të Lumit të Egër të Vjosës

Shqipëria ndëmerr një hap të rëndësishëm drejt mbrojtjes së lumit Vjosa duke nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit për Parkun Kombëtar të Lumit të Egër Vjosa.  Tiranë, 13 qershor 2022. Pas dhjetë vitesh aksioni të përkushtuar nga komunitetet lokale, aktivistët mjedisorë dhe shkencëtarët për të mbrojtur përgjithmonë lumin Vjosa dhe degët e tij, sot qeveria shqiptare ndërmori hapin […]

CategoriesAktivitete Fushata për Vjosën- frymëzim për aktivizimin në Shqipëri

EcoAlbania ndan eksperiencën e fushatës së Vjosës me OSHC-të mjedisore në Maqedoninë e Veriut dhe në Kosovë

Më datën 18 dhe 19 Maj 2022, u zhvilluan 2 forumet e rradhes me temën “Fushata për Vjosën – frymëzim për aktivizmin” në Maqedoninë e Veriut dhe Kosovës.  

Në bashkëpunim me organizatën EkoSvest, EcoAlbania ndau eksperiencën e saj për fushatën e Vjosës me kolegët në Shkup. Ekipi ynë u ndal në punën e bërë me median dhe strategjinë ligjore të ndjekur në rastin e Vjosës si një rast suksesi dhe motivimi për aktivistët dhe organizatat në rajon. 
Rëndësi të veçantë iu dha taktikave dhe perpjekjeve të vazhdueshme për të ndaluar 2 hidrocentralet, të Poçemit dhe Kalivaçit, mbrojtjes së lumit Vjosa dhe degëve të saj si dhe aktiviteteve ndërgjegjësuese apo mënyrës së transmetimit të mesazheve. Gjatë takimit u ngrit si çeshtje mungesa e bashkëpunimit midis organizatave dhe mbështetja kundrejt njëra tjetrës.