Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNjoftime për shtyp

Zhvillim i qëndrueshëm, jo ‘të dalë ku të dalë’ – në shënjestër HEC-et

Para disa javësh u diskutua në Tiranë një draft strategji rajonale për hidroenergji të qëndrueshme në Ballkanin Perëndimor. Ndër të tjera, një listë prej 44 projekte HEC-esh më të mëdha se 10 MW nga Shqipëria ishin përzgjedhur nga ekspertë të BE-së dhe renditur me një shkallë përparësie për t’u mbështetur për ndërtim në vitet në vazhdim. Është pozitive dhe me shumë rëndësi vendosja në krye dhe me përparësi për riparimin e HEC-eve ekzistuese.

CategoriesNe Media

Mesazhi nga Parlamenti Europian: Ndërtoni HEC-e të tjera, por ju lutem lëreni Vjosën!

Zëvendëspresidentja e Parlamentit Europian, Ulrike Lunacek, një adhuruese e natyrës shqiptare është nga lobueset me të forta kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin e Vjosës.“Lumi i Vjosës është i vetmi ne Europë, që është në rrjedhje të lire”, ka pohuar ajo gjatë një takimi me gazetarë nga Shqipëria në Parlamentin Europian në Bruksel.

CategoriesNe Media

Reporter.al: Parlamenti Europian i kërkon qeverisë krijimin e Parkut Kombëtar të Vjosës

Organizatat mjedisore kanë përshëndetur rezolutën e PE-së për progresin e Shqipërisë në vitin 2016, ku i kërkohet qeverisë së kryeministrit Edi Rama pezullimi i projekteve energjetike dhe krijimi i Parkut Kombëtar të Vjosës. Në rezolutën e PE-së për Shqipërinë shprehet shqetësim mbi politikën  energjetike të ndjekur nga qeveria për ndërtimin e hidrocentraleve dhe i sugjerohet Tiranës të marrë në konsideratë ndërtimin e parkut të Vjosës, në të gjithë gjatësinë e lumit, si dhe braktisja e projekteve për të ndërtuar hidrocentrale në rrjedhën e tij.

CategoriesNjoftime për shtyp

Parlamenti Evropian kërkon Park Kombëtar për Vjosën dhe të ndalen projektet e hidrocentraleve

Njoftim për shtyp nga EcoAlbania, RiverWatch dhe Euronatur. Tiranë, Vjenë, Radofzell, 17.02.2017. Në raportin e zgjerimit të Parlamentit Evropian, Parlamenti kritikon në mënyrë eksplicite Qeverinë Shqiptare në lidhje me politikat e saj mbi hidro-energjinë. Në qendër të kritikave të tij janë projektet e hidrocentraleve në Vjosë. Parlamentarët Evropian në mënyrë të veçantë kërkojnë të mos […]

CategoriesNe Media

Syri.net: Ambasadori i Austrisë Sattler, kundër qeverisë: Të ndalohet ndërtimi i HEC-eve në parqet kombëtare

Ambasadori i Austrisë në Tiranë Johann Sattler ka kërkuar sot nga qeveria shqiptare që të mos ndërhyjë në parqet kombëtare dhe të bllokojë planet për ndërtimin e HEC-ve në këto zona. Ai u shpreh se hidrocentralet të cilat do të ndërtohen në parqet kombëtare do të kenë ndikim negativ në turizëm. “Për qytetarin evropian që kërkon pastërtinë dhe natyrën, HEC-et janë ndërhyrje të gabuara”, tha ai gjatë fjalës së mbajtur në tryezën për zhvillimin e turizmit në vend të organizuar nga Shoqata e “Konsujve të Nderit”.