Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNe Media

Shekulli.com: Zhvillim së bashku me natyrën! Në vëmendje ndërtimi i HEC-eve

Zonat e mbrojtura (ZM) shpallen si të tilla për integritetin e tyre, pra për gjendjen e paprekur të tyre, krahasuar me zona të tjera të vendit, për biodiversitetin e lartë, për habitatet e rralla dhe shumë të ndjeshme nga ndërhyrjet jo miqësore të njeriut. Për këtë, shpallja dhe menaxhimi si duhet i ZM-ve përbën një detyrim Kushtetues, përmbushje e kërkesave të shumë akteve ligjore dhe nënligjore që garantojnë mbrojtjen e natyrës dhe të biodiversitetit, në përputhje kjo me shumë Konventa dhe Standarde ndërkombëtare.

CategoriesNe Media Stop urbanizimit të PK Divjakë-Karavasta

KohaJonë: Alarmi i shoqatave mjedisore: Po dëmtohet Parku Kombëtar në Karavasta!

Rreth 17 shoqata mjedisore kanë reaguar ashpër ndaj ndërhyrjes që po kryhet këto ditë në Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta. Në një reagim për mediat, shoqatat thonë punimet e ditëve të fundit mund të prishin gjithë ekuilibrat natyrorë dhe vlerat turistike të Parkut. Shoqatat denoncojnë dhe ekzistencën e një projekti në brendësi të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta të […]

CategoriesNe Media

Top Channel: Epidemia e HEC-eve

Nga Top Show / Top Channel Në pjesën e parë diskutohet për hidrocentralet në Valbonë. Lugina e Valbonës do të nënshtrohet nga HEC- et. Mbi 25 km të lumit Valbonë janë dhënë lejet që do të ndërtohen 14 HEC– e të konsideruara nga shoqëria civile si investime kundër natyrës , 9 prej tyre do të […]

CategoriesNe Media

Gazeta Shekulli: Përse nuk duhet ndërtuar këndi i lojërave te parku i liqenit

Parku i liqenit artificial në tiranë edhe pse artificial, është për momentin e vetmja “lidhje me natyrën” e cila është lehtësisht e aksesueshme dhe e arritshme nga qytetarët e Tiranës. Në shumë zhvillime, shpesh edhe të pakontrolluara që kanë ndodhur në këto 25 vitet e tranzicionit, kjo hapësirë e blertë publike është nën presion dhe […]