Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesAktivitete

Banorët kundër ndërtimit të HEC-eve në Bënçë

Grupimi “Të mbrojmë lumenjtë” zhvilloi një takim me banorët e fshatit Bënçë për të diskutuar mbi çështjen e hidrocentraleve që janë duke u ndërtuar në këtë zonë. Shqetësimi i banorëve ishte i dukshëm pasi ndërtimi i këtij HEC-i do ta linte fshatin pa ujë. Bënça është një fashat i vogël që merret me blegtori dhe bujqësi dhe i vetmi burim ujor që ka është lumi.

CategoriesNe Media

30 shkencëtarë të huaj dhe shqiptarë kryejnë studime shkencore në Vjosë: Jo HEC-it të Poçemit

30 ekspertë shqiptarë dhe të huaj të ardhur nga Austria,Gjermania, Sllovenia janë mbledhur për të studiuar për rreth 1 javë lumin e Vjoses, rreth efekteve negative që pritet të ketë ndërtimi i hidrocentralit të Poçemit.  Ekipi i studiuesve të mjedisit ka bërë kërkime në  5 km gjatësi  dhe 2 km gjerësi  në afëri të fshatit Kutë, që është parashikuar  të përmbytet  nga rezervuari i digës  nëse HEC-i i Pocemit  do të ndërtohet. Ekspertët flasin për një rezultat komples të studimit, ku në lumin e fundit të egër në Evropë, sic e cilësojnë ata, janë konstatuar, shumëllojshmëri gjallesash dhe peizazh kompleks.

CategoriesNe Media

TRT Shqip: ”Patagonia”, promovon traditën dhe kulturën tepelenase

Kompania brand e markës Amerikane “Patagonia” të prodhimit të veshjeve dhe dizajnit ka zgjedhur të mbrojë dhe promovojë mjediset shqiptare dhe pikërisht lumin Vjosa. Kompania brand e markës Amerikane “Patagonia” të prodhimit të veshjeve dhe dizajnit, përfshirë ndër 10-shet më të fuqishme të tregut botëror, ka zgjedhur të mbrojë dhe promovojë mjediset shqiptare dhe pikërisht lumin Vjosa si dhe luginën e Bënçës dhe të Kurveleshit në këtë fundjavë.

CategoriesNe Media

Banorët e Poçemit në protestë, kundërshtojnë ndërtimin e HEC-eve

Banorët e luginës së Vjosës, kryesisht nga Kuta e Mallakastrës protestuan sot në rrugën nacionale Levan-Tepelenë pranë fshatit Poçem kundër ndërtimit të hidrocentralit të Poçemit në lumin e Vjosës. Kjo nuk është protesta e parë që ata organizojnë ku me mbështetjen e organizatave mjedisore kombëtare dhe ndërkombëtare e kanë kundërshtuar që nga fillimi ndërtimin e […]

CategoriesNe Media

Top Channel: “Pse kërkojmë moratorium 3 – vjeçar për Vjosën”

Të ftuar në “Wake up” Top Channel TV: Prof. Aleko Miho nga Fakulteti i Shkencave të Natyrës dhe Besjana Guri nga EcoAlbania për të folur mbi kërkesën e shkencëtarëve për moratorium 3 vjeçar të HEC-eve në Vjosë. Shkencëtarët Shqiptarë dhe Evropian kundër HEC-eve. Të mbledhur së bashku për ti bërë të ditur qeverisë që ti rishikoj edhe njëherë raportet e vlerësimit në mjedisë  pasi ato ekzistuese që janë dhënë për Vjosën janë jashtë çdo standardi mjedisor.