Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Java Shkencore e deltës së Vjosës 2024: Delegacioni Shkencor eksploron deltën e paprekur të Vjosës

Njoftim i përbashkët për shtyp nga EcoAlbania, Euronatur dhe Riverwatch ++ 40 shkencëtarë bashkëpunojnë për të vlerësuar biodiversitetin dhe për të advokuar për përfshirje në Parkun Kombëtar të lumit të egër të Vjosës midis kërcënimeve të turizmit masiv ++ [Poro/Shqipëri, Vienë, Radolfzell, 26 prill 2024]— Nga data 22 deri në datën 28 prill 2024, një […]

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Dita ndërkombëtare e Pyjeve: Nis projekti për ripyllëzimin e luginës së Vjosës

Inagurohet fidanishtja e parë me bimë autoktone të zonës në Tepelenë Tepelenë, 21 mars 2024. Në Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve, u përurua në Tepelenë fidanishtja e parë me bimë autoktone në brigjet e Vjosës. Të entuziazmuar, organizatat partnere EcoAlbania dhe Riverwatch, si dhe institucionet e komuniteti i zones, me këtë aktivitet lajmëruan nisjen e projektit […]

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Banorët e luginës së Shushicës vazhdojnë protestat kundër devijimit të lumit

++Projekti i ujësjellësit të Himarës kërcënon Parkun Kombëtar të sapo shpallur të Lumit të Egër Vjosa++ 16 dhejtor 2023 Kuç, Selenicë. Dhjetra banorë nga fshatrat e luginës së Shushicës- pjesë e Parkut Kombëtar të lumit Vjosë dhe aktivistë mbajtën protestën e radhës kundër projektit për devijimin e ujit nga burimi i Lëpushës në funksion të […]

CategoriesFushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Lajme

Vazhdimi i punimeve për ndërtimin e aeroportit në Shqipëri shkakton shqetësim në Konventën e Bernës

Deklaratë e përbashkët për shtyp nga EuroNatur, EcoAlbania dhe PPNEA ++ Konventa e Bernës i kërkon sërish qeverisë shqiptare të ndalojë punimet në zonën e mbrojtur të Vjosë-Nartës  ++ Aeroporti i Vlorës pranë lagunës së Nartës kërcënon biodiversitetin në deltën e Vjosës, veçanërisht shpendët shtegtarë. ++ Ekosistemi i Vjosës i rrezikuar pavarësisht statusit të parkut […]

CategoriesLajme Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

I gjithë lumi Aoos në Greqi dhe degët e tij tashmë të mbrojtura

Hapa përpara për Parkun Kombëtar të Parë Ndërkufitar të Lumit të Egër në Evropë Deklaratë e përbashkët për shtyp nga organizatat MedINA, Pindos Perivallontiki, The Green Tank, EuroNatur, Riverwatch, EcoAlbania 28 nëntor 2023 – Një hap i rëndësishëm u hodh sot nga Ministria Greke e Mjedisit dhe Energjisë me përcaktimin e një pjese të pellgut […]

CategoriesESPID4Vjosa Lajme

Bashkëpunimi ndërkufitar Greqi-Shqipëri: Drejt një menaxhimi sa më efektiv të basenit Ujor Vjosë-Aoos.

Vlorë, 10 nëntor 2023. Pas një vizite të sukseshme të zhvilluar në Janinë në korrik të këtij viti, mirëpritëm në Vlorë delegacionin Grek të përbërë nga Prefekti i Janinës Z. Alexandros Kahrimanis, kryetari i Bashkisë së Konicës Z. Nikolaos Eksarxos , kryetari i bashkisë së Zagorisë Z. George Soukoubelos si dhe drejtues të agjencive rajonale […]