Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesAktivitete

Dita e Vjosës në zemër të Shqipërisë

“Dita e Vjosës”- një festë shumëngjyrëshe me pjesëmarrje nga i gjithë komuniteti i luginës së Vjosës u mbajt me 6 qershor 2015 për herë të parë nga EcoAlbania në Tiranë, me qëllim  shpalosjen e vlerave të luginës dhe mbrojtjen e lumit të fundit të egër të Evropës. Gjatë gjithë kësaj dite festive të pranishmit u […]

CategoriesNe Media

Dita e Vjosës në Tiranë

Kronikë, A1 Report TV TIRANE – Mbrojtja e Vjosës si ‘Lumi i fundit i Egër”, ka qenë sot kryefjala e aktivitetit të çelur në kryeqytet i quajtur Dita e Vjosës. Aktiviteti u zhvillua në mbështetje dhe promovim të lugines së Vjosës me deget e saj si Lengarica & Bënca.  Të pranishëm në këtë aktivitet, kryetari i Ecoalbania Aleko […]

CategoriesNe Media

Mëngjes informues në Mirësevjen në TVSH

Në kuadër të “Ditës Botërore të Mjedisit” përfaqësuesja e EcoAlbania, Besjana Guri e ftuar në emisionin “Mirësevjen” në TVSH për të folur mbi fushatën “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” si dhe për promovimin e “Ditës së Vjosës”. Pse Vjosa është kaq e rëndësishme në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar? Cilat janë problematikat kryesore që e cënojnë […]

CategoriesAktivitete

Banorët e Selenicës në mbështetje të idesë Vjosa Park Kombëtar

Në kuadër të fushatës “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”, EcoAlbania organizoi takimin e fundit të turit të takimeve me komunitetin e luginës së Vjosës. Në Selenicë, morën pjesë rreth 80 banorë, përfaqësues të shoqërisë civile, inspektoriatit të mjedisit, Vlorë, medias kombëtare dhe ndërkombëtare. Ky takim i mbajtur më 13 mars 2013, është pjesë e […]

CategoriesNe Media

Beteja për lumin Vjosa

Kronikë, Reuters Ambjentalistët po kërkojnë shpalljen e një parku kombëtar përgjatë luginës së Lumit Vjosa me synimin për të penguar planet për projekte hidroenergjetike mbi lumë. Ata kanë tani mbështetjen edhe të banorëve lokalë. Por, siç mësojmë nga reportazhi në vazhdim, beteja për mbrojtjen e Vjosës nuk mbaron me kaq.  Nevojat energjetike në rritje në Shqipëri […]