Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNGOs for Biodiversity Conservation Lajme

Organizatat mjedisore dhe ligjore fitojnë betejën në gjykatë, atë të legjitimimit për të kundërshtuar gjyqësisht VKM-të që zvogëluan sipërfaqe me vlerë nga Zonat e Mbrojtura

[Tiranë, Data 20/09/2023] – Një hap i drejtë për mbrojtjen e mjedisit dhe trashëgimisë sonë të burimeve natyrore, Gjykata Administrative e Apelit ka pranuar të legjitimojë 11 organizata të shoqërisë civile, të njohura për aktivitetin e tyre pro mjedisit, për të kundërshtuar vendimet që kanë zvogëluar sipërfaqet dhe kanë ulur  statusin e disa prej Zonave […]

CategoriesNGOs for Biodiversity Conservation Aktivitete

Eksploroni mrekullitë e Pishë Poro-Nartë: Një Thesar Ndërkombëtar

🌍🌿 E rrënjosur brenda kufijve të saj gjendet një zonë me rëndësi të pashembullt- Peizazhi i Mbrojtur Pishë Poro-Nartë. Ky rajon i jashtëzakonshëm njihet në mbarë botën për pasurinë e tij ekologjike, historike dhe arkeologjike, duke shpalosur një mozaik të mahnitshëm peizazhesh dhe habitatesh të ndryshme. 🏞️ Statusi i Peizazhit të Mbrojtur 🏞️ Zyrtarisht shpallur […]

CategoriesNGOs for Biodiversity Conservation Aktivitete

Zbuloni Bukurinë dhe Pasurinë e Parkut Kombëtar të Malit të Dajtit

🌄🌿 Themeluar në vitin 1960, Parku Kombëtar i Malit të Dajtit me krenari mban titullin e Parkut të parë Kombëtar të Shqipërisë. Ky thesar natyror është pranë kryeqytetit dhe është një pasuri biologjike dhe trashëgimi kulturore. 🏞️ Një xhevahir i Rrjetit EMERALD 🏞️ Malit i Dajtit nuk është thjesht një park; është një pjesë e […]

CategoriesNGOs for Biodiversity Conservation Aktivitete

Koalicioni i OJF-ve për Mjedisin takohet me aktorët lokalë të Parkut Kombëtar Lurë – Mali i Dejës

9 Tetor 2023, Kamez. Koalicioni i OJF-ve për Mjedisin organizoi së fundmi një takim konsultativ të rëndësishëm për të trajtuar çështjen kritike të ri-zonimit në zonat e mbrojtura. Takimi mblodhi aktorët vendorë nga Zall Gjoçaj, të cilët ndanë pamjet dhe shqetësimet e tyre në lidhje me gjendjen aktuale të rajonit. Diskutimi kryesor u përqëndrua në […]

CategoriesNGOs for Biodiversity Conservation Aktivitete

Përditësim mbi Procesin e Ligjit për Rishikimin e Zonave të Mbrojtura: Forumi i Dytë

Më 12 Korrik 2023, Forumi i Dytë për Zonat e Mbrojtura u mbajt me qëllim ofrimin e përditësimeve të rëndësishme për palët e interesuara në procesin e ligjor lidhur me rishikimin e Zonave të Mbrojtura. Kjo ngjarje e rëndësishme shërbeu si një platformë për diskutime dhe përpjekje bashkëpunuese mes grupeve kyçe të interesit. Gjatë këtij […]

CategoriesNGOs for Biodiversity Conservation Aktivitete

Leksion i hapur për Zonat e Mbrojtura në Universitetin “Fan Noli”, Korçë

Takimi i radhës i leksioneve të hapura u mbajt në Universitetin “Fan S. Noli” në Korçë. Ky leksion përfshiu temën kritike të ndryshimit të kufijve të Zonave të Mbrojtura (ZM) dhe pasojave thelbësore për integritetin ekologjik dhe qeverisjen e ardhshme. Në një botë që përballon sfidat e jashtëzakonshme mjedisore, arsimi dhe advokacia janë shfaqur si […]