Turi i lumenjve të Ballkanit, vetëm një muaj larg!

Kanionet e Osumit: © Albanian Rafting Federation
Kanionet e Osumit: © Albanian Rafting Federation

Nën sloganin “Të shpëtojmë lumenjtë e Ballkanit – Stop cunamit të digave” Turi i lumenjve të Ballkanit synon të rrisë ndërgjegjësimin në lidhje me bukurinë e lumenjve të Ballkanit dhe kërcënimet me të cilat ata përballen. Udhëhequr nga ish-atleti olimpik slloven dhe themelues i Leeway Collective, Rok Rozman, kayakistë nga e gjithë Evropa do të lundrojnë në 16 lumenjtë e 6 vendeve të Ballkanit, duke filluar me Sava në Slloveni më 16 prill dhe duke përfunduar në lumin Vjosa në Shqipëri më 20 maj.

Turi përmban shumë evente emocionuese në shumë lumenj të rrezikuar përgjatë rrugëtimit. (ju lutem përzgjidhni vetëm “Balkan Rivers Tour Events” të në djathtën e hartës interaktive dhe mos përzgjidhni asnjë shtresë tjetër). Finalja e madhe e turneut do të mbahet në lumin Vjosa në Shqipëri – në lumin e fundit të madh, të egër në Evropë pa përfshirë Rusinë. Finalja përfshin një aktivitet madhështor proteste në Vjosë (flotila) dhe dorëzimin e një “peticioni të veçantë” kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama në Tiranë më 20 maj.

EcoAlbania si pjesë e fushatës “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” është mbështetësja kryesore për aktivitetet që do të zhvillohen në lumenjtë e Shqipërisë si pjesë e këtij turi.

Turi i lumenjve të Ballkanit është një mundësi ku 35 ditë mund të njiheni me Ballkanin nga një këndvështrim ndryshme. Bashkojuni turit dhe ndihmoni në shpëtimin e kësaj trashëgime të mbresëlënëse të natyrës evropiane!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *