Top Channel: 9 diga mbi Vjosë, qeveria prezanton projektin mes protestave ambientaliste

Qeveria i paraqiti të mërkurën investitorëve potencialin që paraqet lumi i Vjosës për ndërtimin e veprave hidroenergjitike. Ministria e Energjisë thotë se studimi i kryer nga një kompani e huaj parashikon ndërtimin e 9 hidrocentraleve përgjatë rrjedhës së lumit.

Kontrata e parë u nënshkrua që në vitin 1997, ndërsa projekti i dytë për të cilin qeveria ka çelur tenderin për dhënien me konçesion 35-vjeçar është ai i Poçemit. 

Kryeministri Rama pati deklaruar se qeveria do ruante habitatin natyral të Vjosës. “Ne kemi për Vjosën një plan tjetër, atë të parkut natyror dhe sigurisht nuk mund të kthehjmë mbrapsht hidrocentralet që janë në ndërtim. Por, që nga Kalivaçi e lartë ne nuk do të lejojmë të ndërtohet asnjë hidrocentral”, deklaroi Rama. 

Tani qeveria thotë se ky është gjithësesi vetëm studimi i një kompanie të kontraktuar prej saj. “Ka një studim nga një studio e huaj për të pasur 9 hidrocentrale në këtë rrjet”, deklaroi zv.ministri i Energjitikës, Gëzim Musabelli.

Artikullin e plotë të publikuar nga Top Channel mund ta gjeni këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *