Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesAktivitete Njoftime për shtyp

E ardhmja e lumit të egër të Evropës vazhdon të mbetet pezull

Vjosa, lumi më i madh i egër i Evropës, ende përballet me rrezikun e tij më të madh, për shkak të pasigurisë politike dhe lakmisë oportuniste. Përpara zgjedhjeve të ardhshme parlamentare në Shqipëri, qytetarët, aktivistët dhe konservatorët po kërkojnë mbështetje politike për krijimin e parkut të parë kombëtar të lumit të egër në Evropë, për ta mbrojtur atë përgjithmonë.

CategoriesNjoftime për shtyp Iniciativa

Mbi 120 000 persona u kërkojnë bankave të zhvillimit të shpëtojnë zemrën blu të Evropës, duke mos investuar për hidrocentrale në Ballkan

Londër, Pragë, Radolfzell, Vjenë, 21 qershor 2018 – Dje, përfaqësuesit e fushatës “Të Shpëtojmë Zemrën Blu të Evropës” u dorëzuan një peticion të nënshkruar nga më shumë se 120,000 persona drejtuesve të nivelit të lartë pranë zyrave qendrore të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), në Londër.

CategoriesAktivitete Njoftime për shtyp

Filmi “Zemra Blu” shfaqet në Tiranë – Cfarë do të bëje për të shpëtuar lumin tënd…?

‘++Rreth 200 persona ndoqën filmin “Zemra Blu” këtë të Diel në Tiranë – Filmi udhëton edhe pranë komuniteteve të Luginës së Vjosës.++

Tiranë, 7 Maj 2018. Filmi “Zemra Blu” u shfaq mbrëmë në Tiranë për publikun shqiptar, në Kinema Millennium. Premiera e Shqipërisë bëri bashkë rreth 200 persona, qytetarë të Tiranës, vizitorë nga qytete të tjera, miq të Vjosës, përfaqësues të autoriteteve shtetërore, organizata të shoqërisë civile shqiptare e ndërkombëtare, profesorë e studentë, etj.

CategoriesPeticion

Pa Para – Pa Diga: Peticioni i Patagonias, në mbrojtje të Zemrës Blu të Europës

Prej 5 vitesh vijon fushata për ruajtjen e lumit Vjosë dhe lumenjve të tjerë të Ballkanit të paprekur nga dëmet e pakthyeshme të hidrocentraleve. Patagonia po vijon fushatën e saj në mbrojtje të “Zemrës Blu të Europës” duke iniciuar një peticion ndërkombëtar. Kërkoju bankave ndërkombëtare (EBRD, EIB, IFC) të ndalojnë së investuari në shkatërrimin e […]

CategoriesNe Media

Top Channel: Ngjyrat e Vjosës frymëzojnë krijuesit e firmës Amerikane Patagonia

Ekipi i dizenjuesve të firmës së njohur Amerikane Patagonia kanë vizituar Vjosën për tu fryëzuar mbi koleksionin e rradhës së veshjeve outdoor. Koleksioni do të ketë si temë Vjosën me ngjyrat e saj dhe elementë të vlerave të gjithë luginës duke synuar kështu për të promovuar këtë lumë të rrallë në Evropë dhe për të mbështetur në mbrojtjen e tij.