Vjosa në “Le Courrier des Balkans”-portali frankofon i Ballkanit reportazh për çështjen e HEC-it të Poçemit

Portali frankofon i Balkanit “Le Courrier des Balkans” ka publikuar nje reportazh për Vjosën dhe përpjekjet e komunitetit e mjedisorëve për të shpëtuar këtë thesar të natyrës.


“Vjosa është një nga lumenjtë e fundit të egër në Evropë. Në vend që ta mbrojnë këtë pasuri të jashtëzakonshme natyrore, Autoritetet Shqiptare preferojnë të shfrytëzojnë potencialin e lartë të saj për hidro-energji“, e hap reportazhin gazetari Louis Seiller, i cili intervistoi përfaqësuesit e EcoAlbania-s pak kohë më parë.


Në reportazh flitet për ndikimin që do të ketë hidrocentrali i Poçemit tek banorët që jetojnë dhe pranë lumit dhe mjedisin e paprekur të Vjosës.


Reportazhin e plotë në gjuhën frënge mund ta gjeni këtu dhe postimin nga “Le Courrier des Balkans ” mund ta gjeni këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *