“The Guardian”: Rama po shkel premtimet, leje turqve për digë në Vjosë

Nga BalkanWeb

Lumi Mala Reca, Maqedoni. (c) G. Schwaderer/EuroNatur

Gazeta britanike “The Guardian” i ka kushtuar sërish vëmendje  çështjes së ndërtimit të digave në lumenjtë e Ballkanit. Pas artikullit të publikuar në shkurt të këtij viti ku prestigjiozja britanike ka bërë publike të dhëna mbi situatën e ndërtimit të HEC-eve në lumin Vjosa në Shqipëri si dhe në Parkun Kombetar të Mavrovës në Maqedoni, ajo vjen me lajmin e anullimit të ndërtimit të HEC-it në Parkun Kombetar të Mavrovës si kërkesë e Këshillit të Evropës nëpërmjet ekipit të ekspertëve të IUCN-së.

Lajmi për dhënien e bonusit për ndërtimin e hidrocentralit të Poçemit është përmendur gjithashtu në këtë artikull duke iu referuar artikullit të publikuar nga BIRN.

Për të lexuar lajmin e plotë publikuar nga BalkanWeb në shqip klikoni këtu dhe artikullin origjinal e “The Guardian” klikoni këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *