Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNe Media

Artistët shqiptarë mblidhen në Valbonë dhe Tiranë për protestë

Një grup artistësh nga Shqipëria dhe Kosova, përfshirë Eda Zarin, Elina Dunin, Gent Rushin, Arbent Xhaferin, grupin Jericho etj., do të këndojnë për të protestuar në mbrojtje të Valbonës dhe kundër importit të plehrave në Valbonë dhe Tiranë këtë fundjavë. Dy këngëtaret shqiptare që jetojnë në Gjermani dhe Zvicër, Eda Zari dhe Elina Duni zhvilluan një konferencë të pazakontë për media të enjten më 27 tetor në Tiranë, ku njoftuan angazhimin e tyre qytetar në mbrojtje të lumit të Valbonës nga hidrocentralet dhe kundër importit të plehrave në Shqipëri krahas aktivistëve të Aleancës Kundër Importit të Plehrave dhe të banorëve të luginës së Valbonës.

CategoriesNe Media

Eda Zari: Shpëto Valbonën! Shpëto Vjosën! Jo diga!

Nga Eda Zari Artistet Eda Zari dhe Elina Duni së bashku me kolegë të tjerë të mirënjohur si Alban Nimani, Marsela Çibukaj, Genc Salihu etj janë bërë pjesë e fushatës për mbrojtjen e Parkut Kombëtar të Valbonës nga ndërtimi i hidrocentraleve. Të shtunën datë 29 tetor së bashku me artistë të tjerë, kanë organizuar një […]

CategoriesNe Media

27.al: Ekspertët e pavarur: Shkelje të rënda të lejeve mjedisore në HEC-et e Valbonës

Një grup ekspertësh mjedisi prej 9 personash me tituj shkencorë kanë bërë ekspertizë të pavarur nëse leja mjedisore e dhënë në vitin 2013 për ndërtimin e dy HEC-ve në Dragobi, është bazuar në argumente shkencore. Kjo ekspertizë e kohëve të fundit e dhënë nga Dr. Abdulla Diku, Prof. Dr. Anila Paparisto, Prof. Dr. Aleko Miho Dr. Ermelinda Mahmutaj, Prof. Dr. Ferdinand Bego, Prof. Dr. Lulëzim Shuka, Msc. Olsi Nika, Prof. Dr. Petrit Hoda dhe Prof. Dr. Spase Shumka arrin në përfundimin se leja mjedisore për dy hidrocentralet e kontratës së parë në Dragobi përmban shumë mangësi dhe përfundime me të meta të rënda ne studimin mjedisor.

CategoriesNe Media

BalkanWeb: HEC- et në Valbonë , grupimi “ të mbrojmë lumenjtë”, letër Ramës: S’ka vendim qeverie mbi kontratë.

Tiranë- Grupimi “të mbrojmë lumenjtë” i ka dërguar dje një letër kryeministrit Edi Rama dhe ministrave ku kërkon informacion për kontratat koncensionare për ndërtimin e HEC-eve mbi lumin Valbonë. Në letër grupimi thotë se nuk ka veprim qeverie mbi kontratat dhe shtron disa pyetje për të cilat kërkon përgjigje.

 

CategoriesNe Media

BalkanWeb: Parku i Valbonës në rrezik, banorët e Tropojës sot zbarkojnë tek energjetika

Një grup qytetarësh nga Tropoja sot pritet që të zbarkojnë pranë Ministrisë së Energjetikës për të kërkuar takim në lidhje më ndërtimin e hidrocentraleve në Luginën e lumit të Valbonës. Pjesë e këtij grupi do të jetë edhe luftëtarja më e madhe në mbrojtje të këtij parku, Chatherine Bhone. Amerikania e Valbonës theksoi për “GSH” se ajo do të qëndrojë para derës së ministrisë deri sa t’i lënë një takim.