Shoqëria civile kundër resortit në Divjakë: Stop urbanizimit të parkut

Koalicioni i shoqërisë Civile në Mbrojtje të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta ka reaguar sot në një deklaratë për shtyp kundër projektit të kompanisë Mabetex Group për ndërtimin e një resorti në Parkun e Mbrojtur të Divjakës.

 

Koalicioni i shoqërisë Civile në Mbrojtje të Parkut kombëtar Divjakë-Karavasta, shpreh shqetësimi e lartë në lidhje me ndërtimin e një kompleksi urban në zemër të parkut dhe në shkatërrim të vlerave të tij, si zonë Ramsar, pjesë e rrjetit Emerald, zonë e rëndësishme për folenizim dhe ushqim për shpendët, si epiqendër e larmisë biologjike dhe si Zonë e Mbrojtur e Shqipërisë. Urbanizimi i emërtuar si masterplan Resort Divjakë Albania dhe i propozuar në formën e sotme pranë autoritetit shqiptarë nga kompania Mabetex Group nuk është asgjë tjetër veçse një projekt ndërtimi në një zonë të mbrojtur që kërkon të përfitojë privatisht nga një pasuri kombëtare e ruajtur prej shekujsh dhe e sanksionuar në disa akte ligjore që e kanë zanafillën që prej vitit 1964. Projekti i ndërtimit kërkon zënien dhe zhdukjen e 10% të territorit  të parkut ndërkohë që infrastruktura shoqëruese e përbërë nga rrugë, ndriçim, rrjet elektrik, dallgëthyese dhe aktivitete të tjera do të ndikojnë në 100% të sipërfaqes së tij “ tha Valbona Mazreku.

Kjo ka qënë kërkesa e koalicionit të shoqërisë civile në mbrojtje të Parkut Divjakë-Karavasta. Në konferencën për shtyp Valbona Mazreku, përfaqësuese e shoqërisë civile shpjegoi edhe arsyet se pse e kundërshtojnë masterplanin Resort Divjakë.

Lajmi u publikua nga mediat më poshtë: 

[su_button url=”http://www.gsh.al/2017/04/14/resort-turistik-ne-divjake-shoqeria-civile-shkaterrohet-parku/” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Gazeta Shqiptare[/su_button]  [su_button url=”http://shqiptarja.com/sociale/2750/shoqeria-civile-kunder-resortit-ne-divjake-stop-urbanizimit-te-parkut-413538.html” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Shqiptarja[/su_button]  [su_button url=”http://time.ikub.al/17-04-14-Shoqeria-civile-kunder-resortit-ne-Divjake-Stop-urbanizimit-te-parkut/Ambientalistet-kundershtojne-resortin-ne-Parkun-e-Divjake-Karavastase.aspx” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]RTSH[/su_button]  [su_button url=”http://time.ikub.al/17-04-14-Shoqeria-civile-kunder-resortit-ne-Divjake-Stop-urbanizimit-te-parkut/Shoqeria-civile-kunder-ndertimit-te-resortit-ne-Divjake-nga-Mabetex-Group.aspx” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]24 Ore[/su_button]

[su_button url=”http://www.gazetadita.al/shoqeria-civile-kunder-resortit-ne-divjake-stop-urbanizmit-te-parkut/” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Gazeta Dita[/su_button] [su_button url=”http://time.ikub.al/17-04-14-Shoqeria-civile-kunder-resortit-ne-Divjake-Stop-urbanizimit-te-parkut/Super-resorti-i-Pacollit-ne-Divjake-Si-Dubai-por-ka-protesta62890.aspx” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ina Online[/su_button] [su_button url=”http://www.oranews.tv/vendi/kunder-divjake-resort-albania-do-te-shkaterroje-floren-dhe-faunen/” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ora News[/su_button]  [su_button url=”http://www.podiumi.com/2017/04/15/shoqeria-civile-kunder-divjaka-resort-albania/” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Podiumi[/su_button] 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *