Protesta me kajak raportohet nga media në Tiranë

Aksioni simbolik i shembjes së  digës me kajakë nga protestuesit pranë zyrës së Kryeministrisë u raportua nga disa nga kanalet televizive kryesore në vend. Aktivistët e Turit të  Lumenjve të  Ballkanit si dhe mjedisorë  të  tjerë protestuan kundër HEC-eve në Vjosë  dhe kërkuan shpalljen e Parkut Kombëtar të Lumit të  fundit të  egër në Evropë.  

 

Në Qershor 2018 Qeveria Shqiptare nënshkroi kontratën koncesionare për ndërtimin e hidrocentralit të Kalivacit, duke i dhënë të drejtën Bashkimit të Përkohshëm të Shoqërive ‘Ayen Enerji’ dhe ‘Fusha’ për të ndërtuar hidrocentralin e Kalivaçit. 

 

Rezistenca për mbrojtjen e Zemres Blu te Evropës mbështëtet dhe nga aktivistët e Turit të Lumenjve të Ballkanit të cilët janë rikthyer sërish në Vjosë. Turi i tretë filloi aty ku i pari përfundoi tre vite më parë: në Vjosë. 

https://www.youtube.com/watch?v=xRcGJRYTR_8

BRT tërheq vëmendjen e vendimmarrësve, pastaj e kalon megafonin tek banorët lokalë, të cilët kërkojnë që lumenjtë e tyre të mbeten të egër, të mbrojtur dhe të lirë.

Protesta u raporua live nga FAX NEWS:

https://www.facebook.com/faxweb.al/videos/673132589725526/?hc_ref=ARQ0FCN0ABpg791JQ8__ToJotIoJs_hTBKoNtLpv1GiYcmLGWQihaVCn2lCWH8Z7KcQ&__xts__[0]=68.ARAZ4HJO1APrpz7vGU–UiVracbuTfHRB91sDt0lYpumeMNY-5nCJpS3M10uO-O92OG_NofcP0yqZyTxI6mb-GGD4a7T0TIYDLWwUDbpXCQZoz1fdLWKVe2T5ameVZmXmPP7LmQgFu0nydQi8MIhUEGZTSVi_ZL8AzXnHGH5UEpLWaeDAndB0Q&__tn__=FC-R&fb_dtsg_ag=AdyXXrRQFGZsbkaCjYo-SahZe85AG5GbAmyll0rIjb9AfA%3AAdyKALUrvBrKMz1Dh8JZISibsvYlmzxsw-O-H29qYGaEkw

Ndërsa u raportua edhe nga Citizens Channel:

https://www.facebook.com/citizenschannel/videos/1844134562349257/?hc_ref=ARQPYkZd8GfXYrpRrNwtuWhDUaCUrAgd8a5j8PhTa11yLJpUYkLoq-cRqxlTruFqiM8&__xts__[0]=68.ARCiECU16vn-yH0lXHSW42JR1yCgbsY_ak4rBwy8ZMWpOSXv8tnNW648RPaBHbUxgSPccuwhNppt8ccSQcQoQSaGyNHxFvJvvByTh6SNf2CbUlUqXhM0n4iKasiqiHegdxVoEaDBzshsRjDyRYs5najOtHkn_9PzAVIlqBeK5yE0D2PnB1HJnA&__tn__=FC-R

Gjeni më shumë në [su_button url=”http://www.tematv.al/2018/09/10/protesta-p-r-mbrojtjen-e-vjos-s-t-shpallet-park-komb-tar-video” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Tema TV[/su_button] [su_button url=”https://citizens-channel.com/2018/09/10/aktivistet-shembin-digen-ne-mbrojtje-te-vjoses-lumit-te-fundit-te-eger-ne-europe/” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Citizens Channel[/su_button] [su_button url=”https://www.reporter.al/kajakistet-vershojne-ne-tirane-ne-proteste-kunder-hec-eve/” style=”glass” background=”#0ABAB5″ size=”9″ radius=”round” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Reporter.al[/su_button]

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *