Neues Deutschland: Zemra blu e Evropës kërcënohet nga një infarkt

Zemra blu e Evropës kërcënohet nga një infarkt

Me titullin “Zemra blu e Evropës kërcënohet nga një infarkt” e përditshmja Gjermane Neues Deutschland  ka raportuar për situatën e manisë së ndërtimit të digave në luginën e Vjosës. Ajo raporton se peizazhet unike të Shqipërisë kërcënohen nga ndërtimi i më shumë se 30 hidrocentraleve.

Në brendësi të artikullit paraqitet një pasqyrë e situatës aktuale në zonat ku ndërtohen HEC-et, si dhe intervista me banorë të zonës, me përfaqësuesit e fushatës “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Theresa Schiller nga EuroNatur dhe Olsi Nika nga EcoAlbania.

Artikullin (në gjuhen gjermane) mund ta lexoni këtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *