Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesAktivitete Njoftime për shtyp

Bashkia Përmet dhe komuna Çarshovë duan një Park Kombëtar në vend të digave

Përmet, Vienë, Radolfzell, 19 dhjetor 2014. Të mërkurën dhe të enjten (dt. 17-18.12.2014) u zhvilluan diskutimet e para publike për të ardhmen e Luginës së Vjosës, në Çarshovë dhe Përmet në jug të Shqipërisë. Ndërsa planet zyrtare të qeverisë parashikojnë ndërtimin e tetë digave përgjatë gjithë lumit, kryetarët dhe populli i komuniteteve të prekura mbështesin […]

CategoriesAktivitete

Aktiviteti ndërkombëtar kërkimor i kushton rëndësi vlerave dhe kërcënimeve të lumit të “egër”

Në kuadër të Ditëve të Biodiversitetit-një iniciativë e revistës Gjermane GEO-një aktivitet studimor u zhvillua në muajin qershor, në lumin e Vjosa në Shqipëri. Për tre ditë, përafërsisht 70 ekspertë mjedisor, shkencëtarë, studentë nga Shqipëria, Maqedonia, Gjermania, Austria dhe Franca, klasifikuan llojet e kafshëve dhe bimëve në lumin e fundit të egër në Evropë. “Lumi […]

CategoriesAktivitete Njoftime për shtyp

Konferencë për Shtyp: Vjosa Park Kombëtar – Jo Digave

OJQ-të  mjedisore paraqesin idenë e një Parku Kombëtar për lumin e fundit të egër në Evropë. Tepelenë/Shqipëri, 08.05.2014 Në një nga ishujt e lumit Vjosa, afër fshatit Qesarat në Tepelenë, u zhvillua një ngjarje jo e zakontë. Përfaqësues nga organizata mjedisore kombëtare dhe ndërkombëtare, së bashku me përfaqësues të pushtetit lokal të Vjosës nga Përmeti […]