Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNe Media

Ndërtimi i HEC-eve me vend e pa vend

Aleko Miho / Ndërtimi i HEC-eve me vend e pa vend

Gjatë periudhës 2005-2017 janë dhënë leje për të ndërtuar më shumë se 500 HEC-e, të vegjël dhe të mëdhenj të përhapur kudo në Shqipëri. Gjithë rrjedhjet lumore malore janë kthyer në një kantier ndërtimi!

CategoriesNe Media

Mjedisi shqiptar në udhëkryq – çfarë mund të përmirësohet

Aleko Miho / Mjedisi shqiptar në udhëkryq – çfarë mund të përmirësohet

Rruga e ndjekur në gjithë këtë periudhë tranzicioni për shfrytëzimin e pasurive natyrore dhe mbrojtjen e mjedisit ka qenë shumë dëshpëruese, me gjurmë tepër mbreslënëse, në shumë raste të pakthyeshme, me shumë kosto dhe pasoja të rënda në ekonominë e vendit, por dhe në vetë shëndetin e njeriut.

CategoriesNjoftime për shtyp

Shkencëtarët kritikojnë projektet e digave në Vjosë

++Shkencëtarët nga Shqipëria, Austria dhe Gjermania kërkojnë moratorium për ndërtimin e hidrocentraleve në lumin e fundit të egër në Evropë dhe një periudhë 3 vjecare studimesh++ Tiranë,  8 Qershor 2016. Në datat 8 deri më 10 qershor, ekspertët ndërkombëtar nga Universiteti i Vjenës, Agjencisë Federale të Mjedisit në Austri, Instituti i Leibniz i Ekologjisë së […]

CategoriesNe Media

Biologjia e Mjedisit dhe sfidat e zhvillimit në Shqipëri

Nga Aleko Miho/ Gazeta Shekulli Në Shqipëri vihen re qartë dukuri mjedisore mjaft tronditëse të periudhës së tranzicionit, por edhe të trashëguara, si urbanizimi i skajshëm në Ultësirën Bregdetare dhe gjithë rivierën jonike deri në Ksamil, dëmtimi i pyjeve dhe përdorimi i keq i tokës, e shoqëruar me erozion të madh; pushtimi i lumenjve me […]