Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

Gjatë mbledhjes së tretë të Komitetit Drejtues. (c) A.Hasani/ EcoAlbania CategoriesLajme ESPID4Vjosa

Komiteti Drejtues i ESPID4Vjosa mban takimin e tretë mbi mbarëvajtjen e projektit

Tiranë, 20 Shkurt 2023: Për të tretin vit rradhazi Anëtarët e Komitetit Drejtues të Projektit ESPID4Vjosa, u mblodhën për të vlerësuar ecurinë dhe arritjet e projektit gjatë vitit 2023, si dhe për të prezantuar planet dhe aktivitetet e projektit për vitin 2024. Gjithashtu u shkëmbyen informacione me vlerë rreth projekteve paralele: hartimi i planit të […]

CategoriesESPID4Vjosa

Forcimi i Bashkëpunimit Lokal: OJF-të në Mbrojtjen e Lumit Vjosa

Vlorë, 29 Janar 2024. Përfaqësuesit e OSHC-ve lokale nga lugina e Vjosës u mblodhën në workshopin e tretë të Rrjetit të Shoqërisë Civile të Basenit të lumit Vjosa (RRSHCV) me qëllim fuqizimin dhe zgjerimin e kapaciteteve të tyre. Për më tepër zhvillimi i këtij workshop-i, synon të përmirësojë aftësitë e tyre organizative dhe të promovimit […]

CategoriesRaporte ESPID4Vjosa

Qëndrueshmëria e Basenit Vjosë: Një guidë gjithëpërfshirëse në menaxhimin e burimeve ujore

Qëndrueshmëria e Basenit Vjosë: Një guidë gjithëpërfshirëse në menaxhimin e burimeve ujore Shiko & Shkarko Një udhëzues gjithëpërfshirës për menaxhimin efektiv të burimeve ujore në basenin e Vjosës. Broshura mbulon shtatë tema kryesore, specifikisht përmbytjet dhe menaxhimin e riskut nga përmbytjet, ndryshimet klimatike, furnizimin me ujë dhe trajtimin e ujërave të zeza, ekoturizmin, zonat e […]

CategoriesESPID4Vjosa Lajme

Tryezë diskutimi mes institucioneve dhe shoqërisë civile për Menaxhimin e Integruar të Basenit Ujor Vjosë

Tiranë, 20 Nëntor 2023. Përfaqësues nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, Ministria e Bujqësisë, Agjencia për Menaxhimin e Burimeve Ujore, Agjencia për Zhvillimin Bujqësor dhe Rural, EuroNatur dhe EcoAlbania, u mblodhen në ambientet e COD (Center for Openness and Dialogue, Zyra e Kryeministrit), në një tryezë të përbashkët diskutimi mbi menaxhimin e integruar të basenit […]

CategoriesESPID4Vjosa Lajme

Bashkëpunimi ndërkufitar Greqi-Shqipëri: Drejt një menaxhimi sa më efektiv të basenit Ujor Vjosë-Aoos.

Vlorë, 10 nëntor 2023. Pas një vizite të sukseshme të zhvilluar në Janinë në korrik të këtij viti, mirëpritëm në Vlorë delegacionin Grek të përbërë nga Prefekti i Janinës Z. Alexandros Kahrimanis, kryetari i Bashkisë së Konicës Z. Nikolaos Eksarxos , kryetari i bashkisë së Zagorisë Z. George Soukoubelos si dhe drejtues të agjencive rajonale […]

CategoriesESPID4Vjosa Lajme

Rrjeti i Organizatave të Shoqërisë Civile për Vjosën: Në Workshopin me tematikë “Qasja LEADER”

Tepelenë, 6 Nëntor 2023. Përfaqësues të OSHC-ve lokale nga lugina e Vjosës u bënë bashkë në  workshopin e dytë të Rrjetit të Shoqërisë Civile të Basenit të lumit Vjosa, si vazhdimësi e punës së nisur që me themelimin e rrjetit dhe raundin e parë të seminareve të mbajtur më herët në Vlorë. Qëllimi i këtyre […]