Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNjoftime për shtyp

Studim i ri: Ndërtimi i hidrocentraleve rrezikon parajsën e peshqve të Evropës

Vjenë, Radolfzell, 19 Prill 2018. Lumenjtë në Ballkan përbëjnë strehën e peshqve të Europës, sipas një studimi të ri të publikuar sot nga Riverwatch dhe EuroNatur. Studimi zbulon se 113 lloje peshqish të rrezikuar kanë gjetur habitat në lumenjtë midis Sllovenisë dhe Greqisë – më shumë se në çdo rajon tjetër në Evropë. Eksperti i peshqve Dr. Steven Weiss nga Universiteti i Grazit dhe bashkëautorët e tij vlerësuan gjithashtu pasojat për faunën e peshkut, nëse do të ndërtohen hidrocentralet e projektuara në Ballkan.