Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesAktivitete Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Java e shkencore e Vjosës 2023: Vlerësimi i deltës së parkut kombëtar të lumit të egër Vjosa

++ Grupi i shkencëtarëve nga Shqipëria dhe Austria vlerësojnë deltën e lumit Vjosa ++ Të dhënat do të evideontojnë vlerat e deltës në funksion të përfshirjes së saj në parkun kombëtar të Vjosës++ Nartë, Vlorë, 24-28 Prill 2023. Një ekip ndërdisiplinor shkencëtarësh vendas dhe ndërkombëtarë, nga Shqipëria dhe Austria, me fusha të ndryshme kërkimi, vlerësuan […]

CategoriesFushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Ne Media

Turi i lumenjve të Ballkanit mbërrin në Shqipëri

Kajakistë dhe admirues të natyrës nga e gjithë Evropa, që janë nisur 26 ditë më parë nga Sllovenia, kanë mbërritur në rrjedhën e Vjosës. Ata kanë përshkruar mbi 17 lumenj nga vende të ndryshme të Ballkanit, për të ndërgjegjësuar publikun për rendësin e ruajtjes së këtyre perlave natyrore me biodiversitetin dhe peizazhin që ato ofrojnë. Porta e parë pritëse për turin në Shqipëri ishte Valbona, e më pas Osumi dhe në finale Vjosa.

CategoriesAktivitete Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Finalja e Turit të Lumenjve të Ballkanit në Vjosë

Turi i Lumenjve të Ballkanit mbërrin sot në destinacionin final të tij, në luginën e Vjosës, për të vazhduar rrugëtimin e nisur më 16 prill në Slloveni. Nën sloganin “Të shpëtojmë lumenjtë e Ballkanit – Stop cunamit të digave”, Turi i lumenjve të Ballkanit synon të rrisë ndërgjegjësimin në lidhje me vlerat e lumenjve të Ballkanit dhe kërcënimet me të cilët ata ballafaqohen.

CategoriesAktivitete Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Njoftime për shtyp

Turi i Lumenjve të Ballkanit mbërrin në Valbonë

Të gjithë kundër hidrocentraleve në Valbonë Valbonë 8 Maj, 2016. Turi i Lumenjve të Ballkanit mbërriti sot në luginën e Valbonës, për të vazhduar rrugëtimin e nisur 23 ditë më parë në Slloveni. Kajakistë dhe admirues të natyrës nga e gjithë Evropa kanë përshkruar mbi 16 lumenj në vende të ndryshme të Ballkanit, për të […]

CategoriesFushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Ne Media

Turi i madh i kajakëve për të shpëtuar lumenjtë e Ballkanit me mesazh për Ramën

Bohinj, Slloveni, 16 prill, 2016. Rreth 150 kajakistë kanë hapur siparin e Turit të lumenjve të  Ballkanit në lumin Sava në Slloveni. Udhëhequr nga ish-sportisti olimpik slloveni Rok Rozman, kayakistë nga e gjithë Evropa, përgjatë 35 ditëve të ardhshme, do të lundrojnë në lumenjtë më mahnitës dhe njëkohësisht më të kërcënuar të Ballkanit. Ky është organizimi i parë i këtyre përmasave në Evropë. Me këtë turne, ata janë duke mbajtur një qëndrim të qartë kundër “cunamit” aktual të ndërtimit të digave: rreth 2700 hidrocentrale janë parashikuar të ndërtohen që nga Sllovenia deri në Shqipëri.

CategoriesAktivitete Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës” Njoftime për shtyp

Vozitje kundër “cunamit” të HEC-eve.

Bohinj, Slloveni, 16 prill, 2016. Sot, rreth 150 kajakistë kanë hapur siparin e Turit të lumenjve të  Ballkanit në lumin Sava në Slloveni. Udhëhequr nga ish-sportisti olimpik slloveni Rok Rozman, kayakistë nga e gjithë Evropa do të lundrojnë në lumenjtë më mahnitës dhe njëkohësisht më të kërcënuara të Ballkanit përgjatë 35 ditëve të ardhshme. Ky është organizimi i parë i këtyre përmasave në Evropë. Me këtë turne, ata janë duke marrë një qëndrim të qartë kundër “cunamit” aktual të ndërtimit të digave: rreth 2700 hidrocentrale janë parashikuar të ndërtohen që nga Sllovenia deri në Shqipërisë.