Select Payment Method
Personal Info

Totali i dhuruar: €100,00

CategoriesNe Media

‘Vjosa’ triumfon në Festivalin e Filmit Mjedisor 2016

Çmimi për Filmin më të Mirë të Gjatë në festivalin ndërgjegjësues të filmit mjedisor 2016 në Shqipëri e fitoi realizimi slloven për mbrojtjen e lumit të vetëm të egër të Europës, Vjosës. Tre ambientalistë sllovenë rrëmbyen çmimin e parë në kategorinë e filmit më të mirë të gjatë, të Festivalit të Filmit Mjedisor në Shqipëri, ku konkurruan 56 filma nga 29 vende të ndryshme të botës.

CategoriesNe Media Fushata “Të shpëtojmë zemrën blu të Evropës”

Turi i lumenjve të Ballkanit mbërrin në Shqipëri

Kajakistë dhe admirues të natyrës nga e gjithë Evropa, që janë nisur 26 ditë më parë nga Sllovenia, kanë mbërritur në rrjedhën e Vjosës. Ata kanë përshkruar mbi 17 lumenj nga vende të ndryshme të Ballkanit, për të ndërgjegjësuar publikun për rendësin e ruajtjes së këtyre perlave natyrore me biodiversitetin dhe peizazhin që ato ofrojnë. Porta e parë pritëse për turin në Shqipëri ishte Valbona, e më pas Osumi dhe në finale Vjosa.

CategoriesAktivitete

Dokumentari “Një për lumin- Historia e Vjosës”

Jetë e egër, lumë natyror, shumëllojshmëri speciesh, njerëz të thjeshtë dhe të dashur, eksplorimi i luginës së lumit, të flesh nën yje, kajakim në ujë të kristaltë dhe mesazhe të qarta pse duhet të luftojmë për mbrojtjen e lumenjve…“The Vjosa Story” sjell historinë e lumit Vjosa parë nga një këndvështrim ndryshe dhe synon rritjen e […]