Lum Lumi i Lirë in the national media

The protest song performed by the duo Eda Zari-Elina Duni together with the artists Vlashent Sata, Linda Rukaj, Shpat Deda, Sokol Çunga, Rhani Krija, Emiljan Dhimo, Kleidi Eski, Mikaela Minga has echoed in the national media in the country. The artists voluntarily and on their own initiative produced the song “Lumi Lumi i Lirë” which, through their brilliant voice, tries to give a voice to the communities affected by the HPPs in Valbona and Vjosa, calling for more support from the citizens.

Lum Lumi i lirë! ( Lirika)

O Valbonë me Shtojzovalle,

që këndon tek zbret ndër male,

ujin duan të ta shterin,

shtratin duan të ta bjerrin.

O moj Vjosë valë-valë,

zonjë e rëndë, ti zonjë e rrallë,

vrullin duan të ta presin,

trupin duan të ta shesin.

Lumi qante lumin, ti dhe unë nuk bzajmë

ç’qe ky fat hajdut që na zhvat nam e nishan.

(Refren) S’duam tuba, s’duam diga,

s’duam pengesa dhe prita.

Duam çdo njeri i mirë të thërrasë:

Lum Lumi i Lirë!

Lumi vajton lumin, Valbonë shtatdhunuar,

si në përrallë murosur o nuse gji zbuluar.

Thellë në shtrat o Vjosë zë rrënjë betonimi,

kujë, mall e qumësht, si në legjendë murimi.

Kush është sot vërtetë shqiptar

Shqipen s’e nxjerr në pazar, por thotë:

“Mos vendos për mu, diga mbi lumenj nuk du!”

The news was also published by national media: