Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €100,00

Xhesian Abedin

Koordinator projketi

Xhesiani është një inxhinier akuakulture dhe menaxher peshkimi me një përvojë të pasur në zhvillimin e qëndrueshëm të zonave bregdetare. Ai ka përfaqësuar Ministrinë Shqiptare të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në takimet e GFCM ku ka luajtur një rol te rëndësishëm në vlerësimin e stokut të peshqëve kryesore në detet Adriatik dhe Jon. Ai ka qenë gjithashtu i përfshirë në projekte të ndryshme peshkimi në Itali, Marok, Gana dhe Egjipt si ekspert nga “UPWELL Development & Consulting Company”.

 

2018 Diplomuar për Akuakulturë dhe Menaxhim Peshkimi, Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit, Universiteti Bujqësor i Tiranës.

 

2021 Master i Shkencave në Akuakulturë dhe Menaxhim Peshkimi, Fakulteti Bujqësor dhe Mjedisor, Universiteti Bujqësor i Tiranës.

 

2023 Master i avancuar në Ekonominë Blu të Qëndrueshme, Universiteti i Triestes në bashkëpunim me OGS.