Paralajmërimi i shkencëtarëve kundër ndërtimit të digave në Vjosë

Shkencëtarët nga Universiteti i Burimeve Natyrore në Vjenë, Austri dhe Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri, prezantuan sot në Tiranë gjetjet e vlerësimit dy vjeçar të sedimenteve në lumin Vjosa.

Më shumë

#Protect Water – mbroni ujin – mbroni jetën e egër

Fakte dhe të dhëna mbi gjallesat që jetojnë në ekosistemet ujore.

Më shumë

#Protect water – mbroni ujin

Të gjithë kemi nevojë për ujë për të mbijetuar, por pa lumenj, liqene dhe laguna të shëndetshme nuk ka ujë. Burimet e ujit në Evropë mbrohen nga legjislacioni i BE,…

Më shumë

Takimi i Miqve të Vjosës

Takimi i përstinshëm i Miqve të Vjosës mblodhi sërish miq të vjetër e të rinj. Që prej Marsit kur u realizua takimi i fundit “shumë ujë ka rrjedhur në Vjosë”…

Më shumë

Mbi 120 000 persona u kërkojnë bankave të zhvillimit të shpëtojnë zemrën blu të Evropës, duke mos investuar për hidrocentrale në Ballkan

Londër, Pragë, Radolfzell, Vjenë, 21 qershor 2018 - Dje, përfaqësuesit e fushatës "Të Shpëtojmë Zemrën Blu të Evropës" u dorëzuan një peticion të nënshkruar nga më shumë se 120,000 persona drejtuesve…

Më shumë