Histori Suksesi: Lumi Vjosa shpallet Park Kombëtar

Në një ceremoni zyrtare në Tepelenë mëngjesin e sotëm, qeveria shqiptare shpallën lumin Vjosë park kombëtar të lumit të egër. Prej sot, i gjithë lumi Vjosa në Shqipëri, nga kufiri…

Më shumë

Seanca e dytë gjyqësore mbi zonat e mbrojtura të kategorisë së katërt, Rezervat i menaxhuar/Park Natyror

2 mars 2023, Tiranë. Sot u zhvillua seanca e dytë gjyqësore mbi Vendimin e Këshillit të Ministrave (VKM) nr. 60, datë 26.1.2022, “Për Shpalljen e Ekosistemeve Natyrore, Rezervave Natyrore/Parqeve Natyrore të…

Më shumë

Banorët e Thirrës fitojnë çështjen në gjykatë, kundër HEC-eve

Në 24 shkurt, Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë, vendosi anulimin e lejes për ndërtimin e dy HEC dhe një fabrike uji në fshatrat Thirrë, Sang dhe Hebë. Vendimi…

Më shumë

Ballkani Perëndimor: Shkencëtarët dhe përfaqësuesit e OJQ-ve bëjnë thirrje për mbrojtjen e më shumë lumenjve si pjesë e Rrjetit Emerald

Në vitin 2021, vendet e Ballkanit Perëndimor propozuan një numër të vogël zonash si pjesë e Rrjetit Evropian të zonave të mbrojtura natyrore Emerald. Por shumë nga lumnejtë mahnitës të…

Më shumë

51 organizata të shoqërisë civile dhe institucione akademike me deklaratë të përbashkët për zonat e mbrojtura

Ky është një moment që formëson të ardhmen e Zonave të Mbrojtura në Shqipëri, ku 51 Organizata të Shoqërisë Civile, kombëtare dhe ndërkombëtare, që operojnë në fushën e mbrojtjes së…

Më shumë