New York Times liston Vjosën si një nga destinacionet më të mira natyrore për 2023

New York Times në një artikull të publikuar mbi destinacionet për tu vizituar në 2023, ka listuar edhe lumin Vjosa, duke e renditur atë të 8-in. Në këtë publikim Vjosa…

Më shumë

Platforma ENGONA prezantohet në TiboNews

Platforma e organizatave ENGONA u prezantua së fundmi nga Drejtori i EcoAlbania, Olsi Nika në Tibo News. Në intervistën e tij, Nika thekson rëndësinë që ka platforma ENGONA në rritjen…

Më shumë

Scan TV: Koalicioni i organizatave bën gati padinë për zonat e mbrojtura

Një grup organizatash të shoqërisë civile po bashkëpunojnë në ngritjen e akt-padisë për kundërshtimin e procesit të ndërmarrë nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura për rishikimin e rrjetit të…

Më shumë

Mbrojtja dhe advokimi për mjedisin, gati platforma për rrjetëzimin e organizatave 

Drejtori Ekzekutiv i EcoAlbania, Olsi Nika, ka dhënë së fundmi një intervistë për “Gazetën Shqiptare”, në të cilën ka folur për projektin e rrjetëzimit të organizatave mjedisore në Shqipëri.

Më shumë

Reportazhi nga i_D i jep zë komuniteteve që po luftojnë për mbrojtjen e Vjosës

Në qershor 2022 patëm kënaqësine të shoqërojmë përgjatë luginës së Vjosës revistën i-D duke marrë dëshmitë e personave të cilet prej vitesh janë angazhuar në mbrojtjen e Vjosës. Në reportazhin…

Më shumë

Revista Anabel për “Vjosa Forever Concert”

Revista Anabel për “Vjosa Forever Concert” Së fundmi revista Anabel ka shprehur mbështetjen e saj ndaj Vjosës duke publikuar artikuj në news feed-in e saj.

Më shumë

Vjosa në udhëkryq prej manovrave të qeverisë

Annette Spangenberg nga Euronatur dhe Besjana Guri nga EcoAlbania kanë shpjeguar së fundmi çështjen e Vjosës në revistën e Euronatur (kliko këtu dhe këtu për të shfletuar revistën) duke theksuar…

Më shumë

Hulumtimet për naftë në luginën e Vjosës shqetësojnë mjedisorët

Hulumtimet për përbërjen e nëntokës në luginën e Vjosës në rrethinat e Përmetit shqetësuan mjedisorët gjatë muajit prill. Media të ndryshme raportuan se kompani si “Shell” apo “Geotec Spa” kishin…

Më shumë