Pas më shumë se një viti mbledhje fondesh, falë fushatës së crowdfunding dhe financimit ndërkombëtar, projekti “Solar në Kutë”, tashmë është realizuar dhe do të nisë zyrtarisht prodhimin e energjisë më 3 dhjetor 2021 duke sjellë energjinë diellore në Kutë si një alternativë ndaj hidrocentraleve në lumin Vjosa dhe duke shërbyer si një shembull i mirë për zona të tjera në Shqipëri.

Programi

Fjala e mirëseardhjes

Kryetar i Bashkisë Mallakastër, Z. Qerim Ismaili

Fjalë përshëndetëse

Zv. Ambasadori i Ambasadës së Zvicerës, Z. Patrik Meier

Prezantimi i projektit

Drejtor Ekzekutiv i EcoAlbania, Z. Olsi Nika

Kokteil